BUĞDAY DANELERİ PROJESİ NEDİR?
9 Yıllık tecrübemizle kaliteliden asla taviz vermeyerek , devamlı olarak sürekli arayış içinde olduğumuz unlu mamuller üretim alanında geleneksel metotlardan ayrılmadan gıda mevzuatına uygun yasal uygulamalar, sorumluluklar çerçevesinde eğitimler alarak daha da iyi ürün üretmek ortaklarımızın bilgi ve iş geliştirmek amacıyla ‘’Buğday Daneleri’’ proje kapsamında eğitim aldık.
Aldığımız eğitimlerin iki ana konusu vardır.
1.Gıda Üretiminde Hijyen
2.Tarhana Yapımı Teknikleri , Erişte Yapımı Teknikleri, Ekşi Maya Hazırlama , Ekmek Yapım Teknikleri konusunda eğitimler alındı.
Eğitim süresince İtalyan Makarnası ve Yerel Erişte çeşitleri konusunda uygulamalar yapıldı. Ekşi Maya yapımı teknikleri ve ekşi mayadan ekmek yapıp teknikleri uygulamalı olarak gösterildi.
Yöremizde yapılmayan farklı tarhana türleri yapımı ve pişirme teknikleri hakkında bilgiler verildi.
Proje kapsamında aldığımız pratik bilgi ve teknikleri ürün geliştirme anlamında uygulamaya geçirmek , ürün kalitesinin artırılmasına yönelik , bu kitapçıkta aldığımız uygulamalı eğitimlerin fotoğraflarını ve ürünler ile ilgili ayrıntılı bilgileri bulacaksınız.
Bu proje öncesinde ve proje süresinde bize destek veren İl İlçe Orman Tarım Orman Müdürlüğü ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve katkılarında dokuz yıldır Kooperatifimize emekleriyle, hayalleriyle , inançlarıyla, katkıda bulunan ortaklarımıza çalışanlarımıza ve gönüllü çalışanlarına teşekkür ederiz…